Bewerken | Photoshop

Heel vaak krijg ik de vraag of ik mijn foto's bewerk, ZEKER! het hoort bij mijn vak vind ik.
De mate van bewerken is wel afhankelijk van het soort fotosessie. Een 'styled' fotoshoot vraagt om veel meer bewerking dan een 'Portret' fotoshoot.

Ik gebruik photoshop en lightroom vooral om een bepaalde sfeer in een foto te vesterken, mijn motto is :

je maakt in photoshop/lightroom een goede foto beter, je maakt een slechte foto niet goed!

Bewerking van een 'Portret' fotosessie.

Een 'Portret' fotosessie is veel minder uitgepakt dan een 'Styled' sessie en dus is ook de bewerking een stuk minder uitgesproken..

Ik ruim de foto een beetje op, verwijder oneffenheden die storen in de foto, daarnaast zorg ik dat de kleuren en de contrasten goed zijn en dat is het! meer doe ik niet. Als je bij mij een fotosessie boekt dan krijg je alle door mij geselecteerde foto's zowel in kleur als in zwart/wit dus dat is wat ik dan nog doe : de foto omzetten in zwart/wit

Bewerking van een 'Styled' fotosessie.

Een 'Styled' fotosessie betekend ook een bepaald verhaal en aankleding en daar pas ik dan vervolgens de bewerking op aan.

Als het om de bewerking gaat dan kijk ik echt naar het concept en naar de sfeer die ik wil dat de foto uitstraald, ik ga dus echt een stapje verder. Maar ook met deze manier van bewerken geldt : ik maak een goede foto beter en niet een slechte foto goed.


Dus belangrijk voor mij is om al tijdens het fotograferen een beeld in mijn hoofd te hebben en weet ik al hoe ik de foto ga bewerken. Zo kan ik met licht, kleding, pose, emotie EN nabewerking de perfecte sfeer maken.

Adres

Haarlem, Noord-Holland

Follow

Contact

info@karinbakkerfotografie.nl
00 (31) 6 420 19091

© 2020 Karin Bakker Fotografie. All rights reserved.