Dit ben ik!


De natuur geeft ons kunst,
het is een kwestie van stilstaan en 'kijken''.

Fotograaf / Designer

Karin Bakker


Zet mij in de natuur en ik ben gelukkig.

Tijdens mijn wandelingen samen met mijn hondje probeer ik heel mindfull om mij heen te kijken en door stil te staan en te letten op de kleine details is bij mij een passie ontstaan voor de 'kunst' die de natuur maakt. Kleine details en prachtige texturen die je alleen ziet als je stilstaat.

Bio


Ik ben Karin en ik woon sinds 2016 in Haarlem, samen met mijn man.

Mijn liefde voor de fotografie zat er al vroeg in, mijn opa fotografeerde ook en ik kreeg al jong mijn eerste (analoge) camera.
Later heb ik de Fotovakschool in Amsterdam afgerond om de basis en techniek van het fotograferen te leren.

Deze manier van fotograferen ontstond toen ik werd gevraagd om te exposeren tijdens de 'Kunstlijn' in Haarlem. In die tijd was ik vooral portret fotograaf en dat was niet echt het werk wat je laat zien tijdens een kunst expositite. En dus besloot ik mijn 'persoonlijke' foto's een kans te geven.

Deze natuurfoto's maakte ik eigenlijk puur voor mijzelf (als een soort uitlaadklep) maar ik dacht: 'waarom niet!' Het was zo'n groot succes dat ik besloot om mijn liefde voor de natuur te delen.
Mijn werk is vooral donker, ik vind dat het bijdraagt aan de mysterieuze sfeer en ik kan zo nog meer de nadruk leggen op de mooie details en texturen die de natuur ons geeft.Contact


Voor het maken van een afspraak of informatie over mijn werk:
info@karinbakkerfotografie.nl